BUX
38971

Az amerikai lakáspiacról érekezhet a következő pofon

Itthon aukció, külföldön egy sor német makroadat, illetve amerikai lakáspiaci számok látnak napvilágot kedden, ami az amerikai gazdaság kilátásait illetően komoly befolyást gyakorolhat a befektetőkre.

NAPI, 2010. augusztus 23. hétfő, 16:38

A KSH kedden a júniusi és első féléves demográfiai folyamatokról ad tájékoztatást; valamint a második negyedévben történt, személyi sérüléssel járó közúti balesetekről is jelent.

Az ÁKK háromhónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart 50 milliárd forint értékben.

Külföldön a reggel nyolc órakor megjelenő második negyedéves német GDP-adattal indul a nap. A szezonálisan nem kiigazított adatok szerint éves összevetésben 4,1 százalékkal is bővülhetett a német gazdaság április és június között.

Ugyancsak Németországból, ugyancsak a második negyedről a lakossági fogyasztásról, a kormányzati kiadásokról, a külkereskedelemről, az építőipari befektetésekről, illetve a tőkebefektetésekről is publikálnak számokat, és szinte mindegyik esetében kedvező változást várnak az elemzők.

Az eurózóna júniusi, új ipari rendelésállományáról délelőtt 11 órakor közölnek számokat; itt éves összevetésben ugyancsak gyorsuló bővülést valószínűsítenek a prognózisok.

Délután négy órakor Amerikában a nem újépítésű lakások piacának júliusi alakulásáról jelentenek, és az elemzők szerint visszaesés jöhet.

Ugyanekkor a richmondi Fed augusztusi feldolgozóipari indexe érkezik, de itt az aktivitás csökkenése várható.