Az amerikai tőzsde élvezi a repülést

A CIT Group Inc. megállapodásának köszönhetően optimistán nyitották a hetet a tengerentúli részvénypiacok.
Novák Csaba, 2009. július 20. hétfő, 16:05
Fotó:

A bizakodó hangulatnak köszönhetően a Wall Streeten még az elmúlt négy hónap legjobb heti teljesítményét is túlszárnyalta a tőzsdei derűlátás. A háttérben a CIT Group Inc. részvényeinek 85 százalékos javulása áll: társaság ugyanis 3 milliárd dolláros mentőcsomagról állapodott meg a kötvénytulajdonosokkal. A piaci bizalmat erősíti, hogy egy, a magánszektorban érintett cég is részese lehet a mentőakcióknak, amellyel most elhárult a csődfenyegetés a CIT feje fölül.
A következő válsághullám vízióját festő hírek ellenére a Goldman Sachs javította az S&P 500 benchmarkra vonatkozó év végi előrejelzését.
A legkedvezőbb vállalati hírt egyébként a Human Genome Sciences Inc. szolgáltatta: a társaság papírjainak jegyzése sokszorosára nőtt még a nyitás előtt, mivel a cég kedvező klinikai tesztekről számolt be a gyulladásos autoimmun-betegség, a lupus kezelésének új vizsgálatai után.
A negyedéves jelentők közül a Texas Instruments és a Legg Mason Inc. számait előzi meg a legnagyobb várakozás.
A múlt héten négyhónapos csúcson zártak az amerikai tőzsdemutatók, miután az IBM erős negyedéves jelentése enyhíteni tudta a befektetőknek a General Electric Co. beszámolójából fakadó rosszkedvét.

HOZZÁSZÓLÁSOK