"Skóciának érdeke megtartani a fontot a függetlenség kikiáltása után. Ez az Egyesült Királyság többi részének is előnyös lenne, hogy megtartson egy fontos kereskedelmi partnert, mivelhogy Skócia (...) az Egyesült Királyság egyik legfontosabb kereskedelmi partnere marad."

A jelentés szerint Skócia jelenleg a brit GDP "csaknem 10 százalékát" termeli.

"Skócia gazdasága elég erős, és eléggé egy ütemre jár az Egyesült Királyságéval ahhoz, hogy más valutára ne legyen szükség" - írták a jelentés szerzői.

Az Angus Reid Public Opinion február eleji reprezentatív felmérése szerint ha most lenne a népszavazás, a skótok 32 százaléka támogatná a függetlenséget, és 47 százalékuk az Egyesült Királyságban való maradásra szavazna (a többiek válasza egyelőre a "nem tudom" volt).

Anglia és Skócia 1707-ben egyesült "egy királyságba Nagy-Britannia néven" az akkori okirat szerint. Az utolsó, 1927-es módosítás óta az ország neve Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyság, amelynek Anglián kívüli alkotórészei - Skócia, Wales és Észak-Írország - az 1990-es évek óta növekvő autonómiát szereztek. Skóciában az 1997-es népszavazás után 1999-ben alakult meg a helyi parlament és a skót autonóm kormány.