A KSH kedden teszi közzé a fogyasztói árak júliusi változására vonatkozó statisztikáját. Júniusban az egyhavi átlagos fogyasztóiár-emelkedés 0,1 százalék volt, míg éves összevetésben az árak 3,7 százalékkal növekedtek. A Napi és a Reuters egyaránt 6,1 százalékos inflációt vár júliusra, míg a Bloomberg 6,2 százalékos éves pénzromlási ütemet valószínűsít.

A Pénzügyminisztérium részletes tájékoztatót tart az államháztartás 2009. első héthavi helyzetéről. A gyorstájékoztató adatai szerint júliusban az államháztartás minimális mértékű hiánnyal zárt, lényegében egyensúlyi pozíciót ért el. Az év hetedik hónapjában a helyi önkormányzatok nélküli államháztartási deficit 1,2 milliárd forint volt a pénzügyi tárca tájékoztatása szerint.

Az Államadósság Kezelő Központ háromhónapos dkj-aukciót tart 40 milliárd forint értékben. Az előző heti aukción felkínált 40 milliárd forintos mennyiségre 179,4 milliárdnyi ajánlattal válaszoltak az elsődleges forgalmazók. Az elfogadott 8,05 százalékos átlaghozam a másodpiaci benchmarkot 8 bázisponttal múlta alul.

Külföldről is számos jelentős adat érkezhet. Németország ismét több fontos indikátort ismertet. A becslés szerint júliusban gyorsult a nagykereskedelmi árak visszaesése, míg a fogyasztói árak vélhetően júliusban is az előző hónapban mért 0,6 százalékkal lettek kisebbek.

Az euróövezeten kívülről is várhatóak makrogazdasági jelzőszámok. Reggel a cseh gazdaság lassulva zuhanó ipari termelésről jelenthet június hónapról, a folyó fizetési mérleg egyenlege azonban vélhetőleg romlott; a lengyelek is júnusi folyómérleg számokat hoznak nyilvánosságra. A britek pedig a júniusi kereskedelmi mérleget közlik, ami valószínűleg a hiány további emelkedését mutatja majd.

A délután folyamán megint az Egyesült Államokra lesz érdemes figyelni. A második negyedről a termelékenység bővülésének 3,7-5,4 százalékra gyorsulásáról számolhat be az amerikai munkaügyi adminisztráció, miután az első negyedben még "csak" 1,6 százalékos volt a bővülés. Az USA-ban adatot publikálnak az egységnyi munkaerőköltség második negyedbeli változásairól; a prognózis a megelőző negyedév 3 százalékos drágulást tükröző adata után 2,4 százalékos költségcsökkenést mutat.