Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pénteken az amerikai sajtóban ismertetett felmérés tanúsága szerint elsősorban Kanadában, Európában és Latin-Amerikában csökkent az amerikai vezető szerep iránti bizalom.

Ez a bizalom a 134 ország közül 65-ben tíz százalékkal csökkent Donald Trump egy évvel ezelőtti beiktatása óta, miközben négy államban - Fehéroroszországban, Izraelben, Libériában és Macedóniában - több mint tíz százalékkal többen támogatják az új amerikai elnököt, mint elődjét, Barack Obamát.

Az Egyesült Államokkal szomszédos két országban jelentős az elfogadottság csökkenése. Kanadában 40 százalékkal, Mexikóban pedig 28 százalékkal apadt az új elnök támogatottsága.

A NATO-tagállamok közül 18-ban szintén tíz százalékkal kevesebben látják szívesen Trumpot. Viszont Afrikában 51 százalékos Donald Trump támogatottsága, s ez alig két százalékkal kevesebb, mint az előző évben mért adat, amely Barack Obama elnökségére vonatkozott.

A The New York Times megszólaltatta Jon Cliftont, a Gallup igazgatótanácsának tagját, aki szerint "ha Trump elnökkel és munkatársaival leülnénk, azt mondanák, hogy a felmérés eredményei érthetőek, mert kemény döntéseket hoznak".

Fotó forrása: Nicholas Kamm/AFP