Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai kormány "rendkívül aggódik" a hongkongi határnál tapasztalható "kínai paramilitáris mozgások" miatt - fogalmazott  külügyi szóvivő,  Morgan Ortagus által aláírt közlemény.

"Elítéljük az erőszakot és valamennyi érintett felet önmérsékletre intünk, egyben továbbra is határozottan támogatjuk a szólásszabadságot és a békés gyülekezés szabadságát" - fogalmazott a State Department (külügyminisztérium) közleménye. A dokumentumban háromszor fordul elő a "magas szintű" hongkongi autonómia tiszteletben tartásának követelése. Ortagus hangsúlyozta: az autonómia "folyamatos rombolása" kockáztatja Hongkong különleges státuszát a nemzetközi politikában.

A külügyminisztérium határozottan visszautasította azokat a vádakat, melyek szerint külföldi erők állnának a hongkongi zavargások hátterében.  A tárca egyúttal "fokozott óvatosságra" figyelmeztette a Hongkongba utazókat.

Donald Trump amerikai elnök kedden Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy az amerikai hírszerzéstől kapott információi szerint Peking csapatokat küld a kínai-hongkongi határhoz. Később az elnök újságíróknak azt fejtegette, hogy "nagyon bonyolult a helyzet", de reményei szerint sikerül olyan megoldást találni, amely mindenki, Kína számára is megfelelő.