Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Ukrajnától való elszakadás "lépés lenne a szakadékba ezen régiók számára. Ez az eufória nagyon súlyos következményekkel járhat, és sokan már most érzik magukon ezeket a következményeket" - fogalmazott. Turcsinov szerint azok, akik a kelet-ukrajnai régiók önállósága mellett foglalnak állást, nem értik, hogy ez a gazdaság, a szociális program, a megélhetési lehetőségek teljes megsemmisítését jelenti e területek lakosainak többsége számára.

Az ideiglenes államfő megjegyezte, hogy a Donyeck megye északi részén lévő Szlovjanszkban és Kramatorszkban már nem működik egyetlen vállalat sem.

Turcsinov kifejezte aggdalmát amiatt, hogy egyes szeparatisták Donyeck és Luhanszk megyéket "az állandó harci cselekmények színterévé igyekezne tenni, olyan területté, ahol nincs semmiféle perspektíva, ahol elpusztult a gazdaság".

Megismételte, hogy a kijevi vezetés kész tárgyalóasztalhoz ülni a régiók, köztük a Donyec-medence azon képviselőivel, akik a válságból kivezető utat akarják megtalálni, de nem tárgyalnak "terroristákkal, akik erőszakot alkalmaznak, gyilkolnak és embereket kínoznak".

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna a decentralizáció irányába indult el, a valódi helyi önkormányzás, a régiók pénzügyi és politikai önrendelkezésének bővítése útján. "Gyenge régiókkal nem lehet erős Ukrajna" - hangoztatta, hozzátéve, hogy ezt azonban nem lehet "fegyverrel a kézben" elérni.

Pénteken súlyos harcok robbantak ki a Donyeck megyei Mariupolban, ahol fegyveres szakadárok megkísérelték elfoglalni a városi rendőrkapitányság épületét. A harcokban a legfrissebb adatok szerint heten vesztették életüket és 39-en sérültek meg.

Vasárnap Donyeck és Luhanszk megyében a Moszkva-barát szakadárok népszavazást készülnek tartani e területek önállóvá válásáról.