Az EU bővítéséről beszél Áder

Albánia európai uniós tagságának támogatásáról, migrációs kérdésekről és a vízgazdálkodási együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Áder János köztársasági elnök és Ilir Meta, az Albán Köztársaság elnöke szerdán a Sándor-palotában. Az albán elnök a magyar államfő meghívására érkezett hivatalos látogatásra Budapestre.
Szepesi Anita, 2018. június 20. szerda, 14:17
Fotó: AFP

Áder János a találkozó után azt mondta, Magyarország továbbra is támogatja Albánia európai uniós csatlakozását, nemcsak a két ország közötti jó kapcsolatok miatt, hanem azért is, mert alapvetően a nyugat-balkáni országok stabilitásától függ Európa biztonsága.

Az embercsempészek új migrációs útvonalakat próbálnak ki, ezek egyike Albánián keresztül vezet, ezért várhatóan fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd rá. Ha így lesz, az Európai Unió nem hagyhatja magára sem Albániát, sem a többi érintett nyugat-balkáni országot - idézi Ádert az MTI.

A találkozón szó esett a két ország közötti eddigi gazdasági együttműködésről és lehetséges bővítéséről, a vízgazdálkodási együttműködés lehetőségeiről is.

Fotó: AFP PHOTO/Isza Ferenc

HOZZÁSZÓLÁSOK