Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az indulását június elején bejelentő Hogan hivatalos nyilatkozatában elmondta, hogy az Európai Uniónak számos olyan kihívással kell most szembenéznie, mint a koronavírus-válság utáni helyreállás, kereskedelmi viták az Egyesült Államokkal, a Kínával fenntartott diplomácia kapcsolatok, valamint a Nagy-Britanniával kötendő, Brexit utáni megállapodás.

"Az EU kereskedelmi politikájához e kihívások tükrében teljes elkötelezettség szükséges, ezért úgy döntöttem nem indulok a WTO igazgatói tisztségéért" - jelentette ki, hozzátéve hogy EU-s biztosként továbbra is konstruktívan kíván együttműködni a világszervezettel, a kölcsönös célok elérése érdekében.

A Kereskedelmi Világszervezet éléről megbízatása lejárta előtt egy évvel, augusztus 31-én családi okok miatt távozik a jelenlegi igazgató, a brazil Roberto Azevedo.

Az afrikai országok kormányai azt hangoztatják, rég eljött az ideje annak, hogy soraikból kerüljön ki a szervezet új vezetője. A lehetséges afrikai jelöltek között van Hamid Mamdou korábbi egyiptomi diplomata, a szervezet egyik részlegének igazgatója, illetve Ngozi Okonjo-Iweala, Nigéria korábbi pénzügyminisztere.