Az EU több pénzt ad a migrációs helyzet kezelésére

További több mint 90 millió euró támogatást hagyott jóvá pénteken az Európai Bizottság (EB) az észak-afrikai migrációs helyzet kezelésére - adta hírül az MTI.
Domokos Erika, 2018. július 6. péntek, 17:51
Fotó: Reuters

A brüsszeli testület tájékoztatása szerint újabb 90,5 millió eurót utalnak át az Európai Unió afrikai pénzalapjába, amelyet elsősorban a határvédelem erősítésére, illetve a migránsok életkörülményeinek javítására fognak fordítani.
Mintegy 55 millió euróval Marokkó és Tunézia határvédelmét, parti őrségét támogatják, 29 millió euróval pedig a Líbiában tartózkodó menekülteket.

A most jóváhagyott programok segítik a migrációs áradatok humánus és fenntartható kezelését. Integrált megközelítésünk egyesíti a tengeri kutatási-mentési tevékenységünket és a migrációs útvonalakon fekvő partnerországokkal folytatott együttműködésünket - mondta Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő.

A munka eddig is eredményesnek bizonyult, de még nagyobb előrelépés lenne, ha az uniós tagállamok végre eleget tennének az afrikai pénzalapot illető vállalásaiknak - tette hozzá Mogherini.

Johannes Hahn, a bizottság szomszédságpolitikáért felelős tagja leszögezte: "az EU az afrikai országokkal együttműködve képes leküzdeni az illegális bevándorlás jelentette kihívásokat, és ez előnyös lehet Európa, a partnerállamok és a migránsok számára is".

(Kurz: szükséges a határellenőrzés Ausztria határain - ezt a cikket olvasta?)

A kép forrása: Reuters.

HOZZÁSZÓLÁSOK