Az Európai Parlament megerősítette Ukrajna támogatását

Az Európai Parlament (EP) csütörtökön Strasbourgban állásfoglalásban erősítette meg szolidaritását az ukrán néppel és támogatásáról biztosította a kelet-ukrajnai válság olyan politikai rendezését, amely tiszteletben tartja az ország szuverenitását, területi integritását és függetlenségét.
Inforádió, MTI, 2014. szeptember 18. csütörtök, 15:23
Fotó: Reuters

Az EP - olvasható az elfogadott dokumentumban - támogatja Ukrajnát abban, hogy szabadon eldönthesse, hogy politikai és kereskedelmi szövetségeseket válasszon. Egyúttal kiáll amellett, hogy az ország valamennyi régiójában biztosítsák a kisebbségi jogok szigorú védelmét.

Az EP-határozat felszólítja Oroszországot, hogy haladéktalanul vonja vissza az összes katonai erőt és eszközt Ukrajnából, tiltsa meg a harcosok és fegyverek Kelet-Ukrajnába való áramlását, és szüntesse be az Ukrajna területén tevékenykedő szeparatista erők mindennemű támogatását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mohacs3, 2014.09.18 17:58

@homerosz: Hogy Lazar Jani ilyet mert volna mondani??? Hogy ezert meg nem jot ruszki megtorlas????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homerosz, 2014.09.18 17:01

lázár jános is elmondta annak idején a véleményét, és helyükre tette a ruszki segget nyalókat, a ruszki f.szt szopókat:

http://indavideo.hu/video/Lazar_2010-ben_Az_orosz_energiauzlet_ertekvalasztas_a_szabadsag_ellen?s=57

lázár jános: "az oroszországhoz való viszony történelmi aspektusból amúgy egyáltalán és az elmúlt évtizedekben részletesen elemzett, mindig ÉRTÉKVÁLASZTÁST is jelentett, értékválasztást jelentett 1849-ben, értékválasztást jelentett 1918-ban és 1919-ben, értékválasztást jelentett 1945-ben, értékválasztást jelentett 1958-ban Nagy Imre kivégzésekor, értékválasztást jelentett az elmúlt 20 év minden kormányzati döntése alakalmával. Aki oroszországhoz közeledik, lehet, hogy gazdasági értelemben ennek a közeledésnek, ennek a "korrekt" kapcsolatnak nyertese, győztese, zsebre gyarapítója lesz, de fölad valamit a demokrácia, a szabadság, a szabadságjogok gyakorlása tekintetében. Világos, hogy Magyarország katonai erőt, katonai támogatást, gazdasági támogatást, stratégiai támogatást és szövetséget nyerhet oroszországgal és oroszországból, a következő években, de egy dolog soha nem jött keletről: a keleti szelek Európának ebbe a térségébe DEMOKRÁCIÁT és SZABADSÁGJOGOKAT soha nem fújtak."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html