Moghadam az IMF tényfeltáró küldöttségének tagja volt, amely az elmúlt napokban Kijevben vizsgálta az ukrán pénzügyek állapotát. Ukrán tisztségviselők szerint az ország közel áll a csődhöz, ezért nemzetközi segítséget kértek.

Az európai ügyekért felelős IMF-vezető méltatta az ukrán kormánynak a gazdasági reform és az átláthatóság melletti határozott kiállását, elkötelezettségét és felelősségvállalását. A valutalapnak korábban több segélyprogramja siklott ki Ukrajnában, mert az előző kormányok nem tartották magukat reformígéreteikhez. Moghadam szerint az IMF készen áll arra, hogy segítséget nyújtson Ukrajnának és az országot a fenntartható növekedés pályájára állítsa. Az USA és az EU korábban jelezte, hogy az IMF-támogatáson felül is hajlandó segíteni Ukrajnának. Oroszország szintén egyetért az IMF szerepvállalásával.

Az ukrán pénzügyminiszter reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az IMF egy legalább 15 milliárd dolláros segélycsomagot fog felajánlani. A valutaalap 2011-ben befagyasztotta az Ukrajnának 2010-ben megítélt hitel folyósítását, miután Kijev nem hajtotta végre az általa megkövetelt reformokat, beleértve a gázártámogatások leépítését.