Az IMF újra pénzt ad Kijevnek

Ukrajna és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szombaton aláírta azt a dokumentumot, ami megnyitja az utat a hitelfolyósítás folytatása előtt.
Domokos László, 2017. március 5. vasárnap, 12:28
Fotó: Reuters

Olekszandr Daniljuk ukrán pénzügyminiszter még csütörtökön azt mondta, hogy miután aláírják az emlékeztetőt, rá közel két hétre az IMF igazgatótanácsa elé kerülhet a hitelfolyósítás engedélyezése.

Gery Rice, az IMF szóvivője a múlt héten arról beszélt, hogy az IMF vezetői "heteken belül" rábólintanak a mintegy 1 milliárd dollár körüli hitelrészlet folyósítására.

Ukrajna fő hitelezője a Nemzetközi Valutalap (IMF), amely 2015 márciusában 17,5 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá Kijevnek négy évre. Az orzság utoljára tavaly szeptemberben kapott hitelrészletet az IMF-től, az összeg akkor 1 milliárd dollár volt.

Kijev máshonnan is kap támogatást, például az elmúlt két évben az Egyesült Államok 2 milliárd dollár értékben nyújtott pénzügyi garanciát az országnak.

Az ukrán jegybank azzal számol, hogy az ország idén az IMF-től és az Európai Uniótól összesen 6 milliárd dollárnyi támogatást kap - számolt be az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.03.05 12:57

Ez pénz a lefolyóba. Sosem látják viszont. Szétlopják, baromságokra költik, elpocsékolják. A szokásos nóta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html