Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lezuhant egy Egyiptomból Oroszországba tartó orosz utasszállító repülőgép a Sínai-félszigeten szombaton.  A gép megsemmisült, és - bár eleinte emberi hangokat hallottak a roncsok között - senki sem élte túl a becsapódást - olvasható az Index összefoglalójában.

A Kogalymavia légitársaság Airbus A-321-es típusú repülőgépen 217 utas főleg orosz turista volt, köztük több gyerekkel.  Egy hozzátartozót tájékoztatnak a katasztrófáról az orosz vészhelyzetek minisztériumának tagjai a szentpétervári repülőtéren, 2015. október 31-én. Egy hozzátartozót tájékoztatnak a katasztrófáról az orosz vészhelyzetek minisztériumának tagjai a szentpétervári repülőtéren, 2015. október 31-én.

A Buisness Times szerint a helyszínen már megtalálták a repülőgép fekete dobozát, amiben elvileg kiderül, mi történt a fedélzeten a becsapódás előtt.

A pilóta le akart szállni

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint mielőtt gép eltűnt volna a radarképernyőkről, a pilóta engedélyt kért a legközelebbi repülőtéren való leszállásra, mert rádiókapcsolata korábbi megszakadása miatt ezt szükségesnek tartotta. Ezután teljesen megszakadt a kapcsolat a géppel, amely ekkor 9000 méter magasan repült.

Kép: MTI/EPA


A gép Sarm es-Sejkben szállt fel, 23 perccel felszállítás után, a Sínai-félszigetnél szakadt meg vele a kapcsolat. A félsziget szinte teljes egészében Egyiptomhoz tartozik.

Az Iszlám Állam magára vállalta, de ez még nem jelent semmi

Egyiptomi biztonsági források a nap folyamán annak a véleményüknek adtak hangot, hogy műszaki probléma okozhatta a légi szerencsétlenséget.Az AFP francia hírügynökség által megkérdezett több katonai forrás is úgy vélte, hogy az Iszlám Állam egyiptomi szárnyának a felkelői, akiknek a Sínai-félsziget északi része a fellegvára, nem rendelkeznek olyan rakétával, amely képes lelőni egy kilencezer méter magasan haladó repülőgépet.

Makszim Szokolov orosz közlekedési miniszter sem adott hitelt az ISIS bejelentésének.