BUX
38667

Az MNB-n a világ szeme

Kedden a legfontosabb hazai hír, az MNB kamatdöntése lesz, de külföldön is lesz néhány, piaci szempontból érdekesnek tűnő adat.

Napi.hu, 2016. március 21. hétfő, 22:54

Kedden tartja a Magyar Nemzeti Bank soron következő kamatdöntő ülését. Elemzők többsége ezúttal arra számít, hogy a jegybank nem változtat az alaprátán.

Az Államadósság Kezelő Központ keddi szokásos állampapír-aukcióján 40 milliárd forint értékben dob piacra 3 hónapos diszkontkincstárjegyet.

Délelőtt 10 órakor közlik a márciusi német ifo üzleti bizalmi indexet, illetve a ZEW gazdasági bizalmi indexet. Németország esetében márciusban a jelenlegi helyzet megítélésének mutatója a februári 52,3 pontról 54 pontra javulhatott, a gazdasági hangulat mutatója pedig az előző havi 1 pontról márciusban 5,9 pontra ugorhat. Az eurózónára vonatkozó ZEW index márciusi alakulását is megtudhatjuk. (Februárban a mutató a valutaövezet esetében 13,6 ponton állt.)

Az USA-ban lakásárindexet és feldolgozóipari adatok jönnek. Januárban a lakásárindex az előző havi 0,4 százalékról 0,5 százalékra emelkedik.

A közép-európai idő szerint délután háromnegyed háromkor a Markit az amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzserindex előzetes márciusi adatát is közli, amely a várakozások szerint 51,3 pontról 51,5 pontra emelkedik.