Az orosz GDP a vártnál szerényebben nőtt szeptemberben

A tervekkel ellentétben az orosz gazdasági minisztérium nem változtatott az idei gazdaságnövekedési előrejelzésén: a pénteken közölt adat szerint a szeptemberi GDP-bővülés ugyan elmaradt a vártól, a harmadik negyedévi gazdasági teljesítmény azonban felülmúlta a becsültet.
MTI-Eco, 2013. október 25. péntek, 15:43
Fotó: Napi.hu

Andrej Klepacs orosz gazdasági miniszterhelyettes pénteken arról számolt be, hogy szeptemberben a hazai össztermék (GDP) 1 százalékkal nőtt éves szinten a minisztérium által várt 1,5 százalék bővülés helyett. Ugyanakkor a harmadik negyedévben a gazdaság 1,2 százalékkal erősödött ugyancsak éves összevetésben, míg alig tíz napja minimális, "nullához közeli mértékű" növekedést várt a tárca.

Az orosz gazdasági miniszterhelyettes pénteken közölte: az előzetes tervekkel ellentétben, a pénteken ismertetett adatok fényében, a minisztérium fenntartja azt a várakozását, hogy a gazdaság 1,8 százalékkal nő az idén.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) közel két hete közölt legújabb előrejelzésében 1,5 százalékos idei orosz gazdaságnövekedés szerepelt.

HOZZÁSZÓLÁSOK