Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BBC értesülése szerint a szeparatisták bevallották, hogy orosz önkéntesek segítik őket. Szerda reggel a kelet-ukrajnai, szeparatisták által irányított Donyeckben dördültek lövések, de nem egyértelmű, hogy a nehéztüzérségtől érkező ostromló lövéseket az ukrán kormány, vagy a szeparatisták adták le, vagy esetleg mindenki tüzel - írja az Index.

A szintén szeparatisták által ellenőrzött Luhanszk közelében is harcok voltak: az ukrán hatóságok szerint egy ukrán katona meghalt, egy másik pedig megsérült, amikor lázadók támadtak az ukrán hadsereg állásaira egy a várostól északra eső falu mellett.

Az ukrán védelmi miniszter szerint továbbra is harcok folynak az ország keleti részén, ahol az elmúlt 24 órában egy ember meghalt, öten pedig megsérültek. Független hírügynökségek nem erősítették meg az értesülést. A kelet-ukrajnai konfliktusnak eddig nagyjából 4000 áldozata van.

Szerda este rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy megvitassák a kelet-ukrajnai helyzetet. Eközben az EBESZ főtitkára a konfliktus továbbterjedésének veszélyéről beszélt Brüsszelben.