Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Az utóbbi időben azt tapasztaltuk, hogy jelentősen megnövekedett azoknak a kísérleteknek a száma, amelyek során külső erők kárt akartak okozni orosz informatikai rendszerekben" - jelentette ki Patrusev a TASZSZ hírügynökség által vasárnap ismertetett, a kormánylap által hétfőn leközlendő nyilatkozatában.

A politikus szerint mind a hackertámadások, mind a személyi adatok törvénytelen megszerzésére irányuló kísérletek elszaporodtak. Mint mondta, ezekhez a nemzetközi üzemeltetőket és szolgáltatókat is felhasználják és az alkalmazott módszerek folyamatosan fejlődnek.

"Barack Obama kormánya alaptalanul gyanúsítja Oroszországot hackertámadásokkal és tudatosan figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a fő internetszerverek az Egyesült Államok területén találhatók, és ezeket Washington hírszerzési, valamint egyéb olyan célokra használja fel, amelyek a dominanciája megőrzését szolgálják a világban" - mondta.

Patrusev szerint Oroszországnak adatok állnak rendelkezésére arról, hogy egyes országok, valamint befolyásos külföldi és transznacionális vállalatok együttműködnek a terroristákkal. Ezek egyebek között olajat és más nyersanyagot vásárolnak tőlük, valamint a terroristák beleegyezésével gyártatnak és szállítanak árucikkeket az általuk ellenőrzött területeken.

"Ennek véget vetni kivétel nélkül minden olyan ország feladata, amely kijelentette, hogy szembeszáll a terrorizmussal" - nyilatkozott az orosz biztonsági tanács elnöke, de nem nevezte meg az általa meggyanúsított kormányokat és cégeket.

Sajnálkozását fejezte ki, hogy az Obama-kormány csak szavakban és nem tettekben működött együtt Oroszországgal a terrorizmus elleni küzdelemben és reményét fejezte ki, hogy ezen a téren 2017-ben konstruktív kapcsolatok jönnek majd létre Moszkva és Washington között. Kifogásolta, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában sem jött létre aktív összefogás az Iszlám Állam és más terrorszerveztek ellen.