BUX
39543

Az oroszok szerint maradnak a szankciók

Oroszországnak le kell számolnia azzal az illúzióval, hogy hamarosan megszűnnek az ellene bevezetett nyugati szankciók. Ezt Dmitrij Medvegyev, a kormányázó Egységes Oroszország vasárnap újabb öt évre megválasztott elnöke mondta a párt moszkvai kongresszusán.

MTI, 2017. január 22. vasárnap, 17:41

Medvegyev annak ellenére nyilatkozott így, hogy Moszkva Donald Trump amerikai elnök hivatalba lépése nyomán az orosz-amerikai kapcsolatok javulását reméli.

"Nyilvánvaló, hogy a szankciók még sokáig fennmaradnak. Nem reménykedhetünk külföldi választásokban" - mondta. "Éppen ezért agrártermelőinknek, akik számára kedvező feltételek jöttek létre, aktívan kell élniük ezzel a helyzettel" - tette hozzá.

Medvegyev hangsúlyozta: a kormánypárt támogatni fogja a mezőgazdasági termelőket, mert Oroszországnak "minden körülmények között" el kell magát látnia élelemmel. A kormányfő emlékeztetett rá, hogy az orosz agráripari komplexum tavaly 3 százalékkal növekedett és a gabonatermés elérte a 119 millió tonnát. (Arról, hogy az orosz boltokban milyen sok a hamis élelmiszer, ám a hatóságok nem tesznek semmit, mert akkor élelmiszer-hiány lenne, itt írtunk.)

Rámutatott, hogy az agrárszektor állami támogatása idén is a tavalyi szinten marad.