Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A leminősítés indoklása szerint a népszavazás kevésbé kiszámítható, kevésbé stabil és kevésbé hatékony gazdaságpolitikai feltételrendszert alakít ki az Egyesült Királyságban - olvasható a portálon.

A hitelminősítő az intézményrendszerre vonatkozó értékelését tekintette át, és arra jutott, hogy az többé nem számít erősségnek minősítői szempontrendszerén belül. Skócia és Észak-Írország polgárai ráadásul a maradást támogatták, ami szélesebb alkotmányossági ügyeket is felvet az ország egésze számára - figyelmeztet a hitelminősítő.

A hitelminősítő szerint a Brexit  pénzügyi cégeket, különösen külföldieket arra késztethet, hogy befektetési döntéseinek más célpontot találjanak, hatására 2016-2019-re átlagosan évi 1,1%-ra csökkenhet az átlagos GDP-növekedés a szigetországban, Nagy-Britannia magas külső hiánya sérülékenyebbé teszi az országot az EU-n kívül. Nagy-Britanniát eddig csak a Standard & Poor's tartotta nyilván a lehető legmagasabb "AAA" szuverén osztályzattal, de a múlt heti népszavazást követően a Fitch Ratings, a Moody's és a Standard & Poor's is kilátásba helyezte a brit államadós-besorolás felülvizsgálatát.