Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kosztyantin Jeliszejev reményét fejezte ki, hogy az ukrán hatóságok "levonják a megfelelő következtetéseket, és megbüntetik azokat, akik ezeket a cselekményeket provokálták, illetve közvetlenül részt vettek bennük".

"Teljességgel elfogadhatatlanok azok a vandál cselekedetek, amelyek Ukrajnában történtek. Méltóságteljesen kell viselkednünk, demokratikus, civilizált állam vagyunk, és nem kell másolnunk azt, amit az agresszor állam művel Ukrajna területén, vagy azt, ahogy Oroszország bánik a maga területén az ukránokkal" - hangsúlyozta. Hozzáfűzte, hogy ezek az incidensek szerinte nem keltik jó hírét Ukrajnának külföldön.

"Ukrajna úgy határozza meg magát, mint civilizált állam, ahol tiszteletben tartják az emberi jogokat, beleértve a békés megmozdulások szabadságát is. A történtek azonban nem igazán nevezhetők békésnek" - fejtette ki véleményét a tisztségviselő.

Február 17-18-án Halál Oroszországra elnevezéssel megmozdulásokat tartottak Kijevben az Ukrán Nacionalisták Szervezete (OUN) kezdeményezésére, amelyhez több más nacionalista csoport is csatlakozott. A résztvevők két orosz bankfiókot, az Orosz Tudományos és Kulturális Központot és a FÁK-tagállamok ügyeivel, külföldön élő oroszokkal és nemzetközi humanitárius együttműködéssel foglalkozó Roszszotrudnyicsesztvo orosz szövetségi ügynökség kijevi képviseletét érte támadás, utóbbit - az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése alapján - vasárnap tojásokkal és kövekkel megdobálták, több ablakát betörték, a falára pedig "Halál Oroszországra" feliratot festettek. Az UNIAN beszámolója szerint a támadásokban mintegy százan vettek részt. Az ukrán hatóságok eddig senkit sem vettek őrizetbe.

Képünk forrása: Shutterstock