Az ukrán jegybankelnök egyszerre több IMF-segélyrészletet szeretne

Az ukrán központi bank elnöke azt szeretné, hogy miután az IMF küldöttsége a napokban Kijevben tárgyal, a nemzetközi szervezet egyszerre három részletet utaljon át a tavaly jóváhagyott segélykeretből.
MTI-Eco, 2015. január 4. vasárnap, 13:53
Fotó: Napi.hu

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői január 8-án érkeznek Kijevbe. Valerija Hontareva reményei szerint részben az IMF kölcsönrészeinek köszönhetően idén 15 milliárd dollárra nőhet az ország devizatartaléka a tavaly novemberi mintegy 9,9 milliárd dollárról. A jegybankelnök szerint, ha megkapják az IMF-től a pénzt és a beígért más nyugati pénzügyi támogatást, a hrivnya stabilizálódik, miután tavaly értékének csaknem a felét elvesztette a dollárral szemben.

Az ukrán központi bank vezetője szerint tavaly mintegy 7,5 százalékkal zsugorodott az ukrán GDP, miközben idén továbbra is magas, 17-18 százalék lesz az infláció a tavalyi csaknem 25 százalék után.

Az IMF tavaly áprilisban 17 milliárd dolláros, két évre szóló hitelprogramot hagyott jóvá Ukrajna számára, ami része annak a 27 milliárd dolláros segélycsomagnak, amelyet nyugati államok nyújtanak az országnak. Az IMF a segély megítélésekor azonnal át is utalt Kijevnek 3,2 milliárd dollárt. A második, 1,39 milliárd dolláros részletet szeptember elején kapta meg Ukrajna. Legutóbb december közepén járt IMF-küldöttség Kijevben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

fasiszta-orbanisztan, 2015.01.04 23:30

@unorrtodox: "a piacrol JOVAL DRAGABBAN" Wow. Na ez jo kepet fest a felazsiai orszag szellemi kepessegerol. Megmutatjak, hogy ok tudnak kolcsonert tobbet fizetni mint a vilag normalis orszagai. Minden mas orszag azon faradozik, alkudozik, hogy minnel olcsobban finanszirozza magat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unorrtodox, 2015.01.04 22:56

...Ukrajnát tönkretette a nyugati agresszió.... ,miközben Magyarország van olyan gazdag ,hogy az IMF nélkül ,...a piacról ,jóval drágábban finanszírozza magát!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html