Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai gazdasági büntetőintézkedések konkrét részleteit pénteken hozzák majd nyilvánosságra. Obama elnök rámutatott, hogy az intézkedések nyomán Oroszország politikai értelemben még inkább elszigetelődik és egyúttal megnő az a gazdasági ár is, amelyet Moszkvának meg kell fizetnie, különösen a Vlagyimir Putyin orosz elnök és a környezete számára fontos területeken.

Az amerikai elnök ismételten hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok olyan tárgyalásos rendezést akar, amely tiszteletben tartja Ukrajna szuverenitását és területi épségét. Obama szerint Washington megkülönböztetett figyelemmel követi az eseményeket a tűzszünet kihirdetését és a minszki megállapodást követően, de még mindig nem látta meggyőző bizonyítékát annak, hogy Oroszország véget vetett volna az Ukrajna destabilizálására irányuló erőfeszítéseinek.

Barack Obama sürgette, hogy Vlagyimir Putyin a minszki egyezmény keretei között, anélkül működjön együtt Ukrajnával és a nemzetközi partnerekkel a konfliktus tartós megoldása érdekében, hogy ésszerűtlen feltételeket támaszt. Az amerikai elnök megismételte, hogy amennyiben Oroszország teljesíti vállalt kötelezettségeit, akkor a szankciókat vissza lehet vonni, ám ha folytatja agresszív akcióit és továbbra is megsérti a nemzetközi jogot, akkor az általa megfizetendő ár tovább emelkedik majd.