A német GDP 0,3 százalékkal nőtt a második negyedévben, az év első három hónapjához képest, éves összehasonlításban pedig 0,5 százalékkal bővült. Az első negyedévben 0,5, illetve 1,7 százalékos pluszt jegyeztek fel a német statisztikusok. A negyedéves adat jobb, az éves rosszabb a Nasdaq hírportálnak nyilatkozó elemzők várakozásánál.

A foglalkoztatás valamelyest javult: április és június között 41,6 millió embernek volt állása Németországban, ami 514 ezerrel, azaz 1,3 százalékkal több, mint 2011 azonos időszakában.

Franciaországban már nem ilyen kedvező a helyzet: a GDP negyedéves összehasonlításban stagnált a második negyedévében. Ezzel megismételte első negyedéves adatot. Öröm az ürömben, hogy az elemzők várakozása - és a párizsi központi bank múlt heti figyelmeztetése - alapján a piac a gazdaság teljesítményének visszaesésére számított.

Az adatok biztatóak, mivel a magánbefektetések 0,6 százalékkal bővültek az elmúlt időszakban Franciaországban, ami azt mutatja, hogy az ország nagyvállalatai nem mondtak le a befektetésekről - mondta a CNBC-nek Arnaud Scarpaci alapkezelő-menedzser. A friss adat alapján a párizsi kormány némi lélegzetvételhez juthat idei célja teljesítéséhez - a GDP-csökkenéssel kapcsolatos figyelmeztetések arra utaltak, hogy a háromszázalékos GDP arányos költségvetési hiány eléréséhez kemény megszorításokra lesz szükség.