Ázsia toporog

Stagnálást mutatnak az ázsiai piacok, egyedül a kínai Shanghai Composite veszített minimálisan értékéből, a japán Nikkei, a hongkongi Hang Seng,
portfolio.hu, 2010. november 2. kedd, 08:45
Fotó:

Stagnálást mutatnak az ázsiai piacok, egyedül a kínai Shanghai Composite veszített minimálisan értékéből, a japán Nikkei, a hongkongi Hang Seng, valamint az S&P ASX 0.05%-ot emelkedett. A megjelent makroadatok közül kiemelhető a az ausztrál kamatemelés, mely váratlanul érte a piacokat.

Az inflációs kockázatok erősödése miatt 25 bázisponttal 4.75 százalékra emelte irányadó rátáját az ausztrál jegybank (Reserve Bank of Australia). Az emelés mindenki számára meglepetést okozott, hiszen az elemzők tartásara számítottak.

A jen péntek óta nem erősödött tovább, így a japán részvénypiacokra sem nehezedett eladói nyomás. A Nikkei technikailag ezzel együtt is igen rossz képet mutat, hiszen pénteken áttörte az 50 napos mozgóátlagát és azóta sem sikerült újra felé kerülnie.

Nagyobb esést ma egyedül a Honda szenvedett el, a papírok 2.3%-kal érnek kevesebbet. A Sony 0.9, a Panasonic 0.3%-ot csökkent, míg a Mitsubishi 1.4, a Toyota 1.1, a Canon pedig 0.6%-ot emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK