Bajban van a Tesco Lengyelországban

Folytatja boltbezárásait Lengyelországban a Tesco, ezúttal több hipermarketre is lakat kerülhet. A cégvezetés ragaszkodik ahhoz, hogy a lengyeleknél is magas profitot érjenek el.
Barabás Júlia, 2019. június 1. szombat, 17:18
Fotó: Napi.hu

A Tesco brit kereskedelmi üzletlánc sikeres a kelet-közép-európai régióban - kivéve Lengyelországot. A cég bejelentette, hogy bezárja négy hipermarketjét és egy nagykereskedelmi központját a lengyeleknél. Azt nem adták meg, hány dolgozót bocsátanak el - írta a Business Insider Polska. A nagykereskedelmi elosztóközpont a három egyike Lengyelországban, Poznanban van, 2016-ban nyitották meg csaknem 120 dolgozóval.

A lengyelországi vezetőség igazgatója, Martion Behan szerint ezek a változtatások a munkájuk részét képezik. A leépítésre szükség van ahhoz, hogy legalább azt a nyereségszintet el tudják érni, amit Közép-Európa más országaiban elérnek. A bezárásokban érintett alkalmazottaiknak lehetőség szerint a vállalaton belül keresnek új munkalehetőséget.

Az utóbbi hónapokban a Tesco Lengyelországban összesen 62 veszteséges boltját zárta be. Ezek miatt maradt alacsony a nyereség a lengyel piacon a korábbi időszakban. Az eddigi üzletzárások miatt 1300 dolgozójuknak mondtak fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK