Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csaknem 1,5 milliárd forint egyedi támogatást ítélt meg a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Balatoni Kör és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) negyven tagjának - írja a 24.hu. A balatoni gasztronómia és vendéglátás érdekvédelmét célul tűző egyesületben az állami pénzek kiosztásának módja és átláthatatlansága akkora feszültséget okozott, hogy a napokban az elnök, Laposa Bence és a teljes elnökség felajánlotta a lemondását.

A hírportál információi szerint a tagok egy részénél - érthetően leginkább azoknál, akik kimaradtak a pénzosztásból - az ütötte ki a biztosítékot, hogy Laposa Bence egy listát adott le az MTÜ-nek, amelyen a támogatandó vállalkozások neve szerepelt. Laposa két érdekeltségével is a legnagyobb, 71,5 millió forintos támogatást nyerte el.

A 24.hu forrásainak állítása szerint "közismert", hogy Laposa az MTÜ tanácsadója, és Facebook-oldalán valóban az olvasható, hogy a turisztikai ügynökség szakmai tanácsadó testületének a tagja. Ezek szerint nem csak kapja a támogatásokat, hanem azok odaítélésben is szerepe van.

Laposa az MTÜ-nek végzett tanácsadói munkájáról és a vissza nem térítendő egyedi támogatások folyósítása érdekében leadott listájáról közleményt juttatott el a hírportálnak, amiben arról ír, hogy "a dinamikus fejlődése miatt válaszúthoz érkezett a Balatoni Kör, a továbblépésnek elengedhetetlen feltétele egy szervezeti átalakulás. Ezért az egyesület elnöke és teljes elnöksége felajánlotta lemondását, és ügyvivőként folytatja tovább a munkáját, a következő közgyűlésig.