Őrült tempóban jöttek-mentek az elmúlt fél évben a kisebb-nagyobb tulajdonrészt szerző vagy eladó üzletemberek és cégeik az Appeninn Holdingban, amely márciusi bejelentése szerint megkezdi a balatonfüredi vitorláskikötő fejlesztését - derül ki a G7 cikkéből. Az összefoglalóból kirajzolódik a színes adásvételi történet, amelyben mások mellett Mészáros Lőrinc és Tiborcz István eladott vállalati üzletrészeket.

A jövőben egyébként további terjeszkedés várható a turizmusban az Appeninntől. A vállalat 2020-as stratégiájában jelent meg új célszegmensként a turizmus. Az Appeninn honlapján két turisztikai ingatlan van feltüntetve: a füredi kikötő mellett az Club Aliga. Júniusban pedig újabb elemmel bővült a portfólió: a Szántód Balaland Family Kft.-vel.

A cég Balatonszántódon fejleszt ötcsillagos szállodát, amelyre korábban a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 2,9 milliárd forintot kapott. A Balaton közvetlen közelében luxus lakóingatlanokat kínáló Balaland korábban Szepesi Richárd felesége tulajdonában volt, és éppen akkor szerzett benne tulajdonrészt az Appeninn, amikor az Appeninnben megjelent Szepesi. A legfrissebb hír az épülő hotelről  - ahogy azt a Napi.hu a múlt héten megírta -, hogy az Appeninn közleménye szerint részben orosz hátterű hitelből fogják befejezni.

A cég 9,8 milliárd forintos hitelt kap az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Banktól (IBB), amelyről több cikket is írt a Direkt36. Ezek szerint az IBB magyarországi megjelenése miatt komoly nézeteltérés volt a magyar és az amerikai kormány között, és az amerikai diplomácia fő célja, hogy teljesen kiszorítsa a bankot Magyarországról.