Baljós előrejelzés jött Németországból

Súlyos gazdasági következményeket és csődhullámot vár a második járványvédelmi zárlattól Németországban a DIW gazdaságkutató intézet elnöke az MTI híre szerint.
Szepesi Anita, 2021. január 2. szombat, 15:03
Fotó: Getty Images

"Minél tovább tart a zárlat, annál több vállalat kerül lehetőségei határára és annál több lesz kénytelen csődöt jelenteni" - mondta Marcel Fratzscher, a berlini DIW (Deutschen Instituts für Wirtschaftsforschung) gazdaságkutató intézet elnöke az Augsburger Allgemeine lapnak adott interjúban. Véleménye szerint a második zárlatnak súlyosabb következményei lesznek a vártnál. "A kérdés nem az, hogy lesz-e csődhullám, hanem hogy mikor" - fogalmazott. Hozzátéve, hogy a csődök miatt a munkanélküliség is növekedni fog.

Elmondása szerint "a munkaerőpiaci helyzet kedvezőtlenebb annál, amit a statisztikák mutatnak". Tavaly ugyanis közel 600 ezer társadalombiztosítási járulékot fizető alkalmazott veszítette el az állását. Ehhez jön még mintegy 850 ezer kisegítő (mini-job) foglalkoztatott, akik sem munkanélküli segélyre, sem részmunkaidős foglalkoztatási támogatásra nem tarthatnak igényt. Nagy veszteség érte emellett a mintegy két és fél millió önálló dolgozót is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

I.N.R.I., 2021.01.02 16:41

Németország belül rohad. Ezért kénytelen foggal-körömmel fenntartani a Birodalom szivattyúját az uniót. Az összes német cég külföldön fejleszt mert nincs szürkeállomány az országon belül.
Egy átlag német már a szalag mellé sem képes állni.
Mondjuk nem is szapaorodik mert nálunk a gyerek a kocsi. Kisebbségbe kerültek saját országukba.
Angliát már elveszítették ezért indítottak támadást Magyarország és Lengyelország ellen akik nyíltan felléptek a Birodalmi pénzszivattyú ellen és követelik a jussukat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Susala, 2021.01.02 16:18

Meg sem kottyan nekik.. viszon vannak országok, melyekben ha lezajlik ewgy ilyen csődhullám, az egész ország beleroppan... diktatúráknál persze ilyen gond nincs, pl szarbángecisztánban, hiszen lop, csal, hazudik, rabol eleget mindig a hazaáruló rezsim söpredék, hogy valahogy átevickéljen az ország az ilyen helyzeteken, hogy pár ezer halálos áldozat is van, vagy akár pár tízezer (ill miliók válnak koldussá), uggyan kérem.... az őket nem izgatja...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html