Trump újra megnyeri az elnökválasztást 2020-ban?

Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson nagyobb arányú győzelmet arat majd, mint 2016-ban - vélekedett Steve Bannon, az elnök volt tanácsadója a CBS televíziónak Rómából adott interjújában.
Domokos László, 2019. február 24. vasárnap, 21:19
Fotó: AFP

Steve Bannon az amerikai gazdaság eredményeire hivatkozva indokolta feltételezését. A Fehér Ház volt tanácsadója ugyanakkor azt jósolta, hogy az elnökválasztást megelőző 2019-es esztendő "különleges időszak" lesz az amerikai politikában.

Szavai szerint "lehetővé tettük a demokratáknak, hogy többségbe kerüljenek a képviselőházban, akik így fegyverként használnak egy sor (Trump elleni) nyomozást". Bannon szerint az amerikai polgárháború (1861-1865) óta eltelt több mint másfél évszázadban a "legvitriolosabb" év lesz az idei, mert a demokrata párti politikusok fegyverként használják majd a Mueller-bizottság jelentését is.

A Robert Mueller vezette bizottság a 2016-os elnökválasztási folyamat során a Trump-kampánycsapat egyes munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszást vizsgálja, immár csaknem két éve. A megállapításait összegző jelentést, vagy annak egy részét várhatóan az elkövetkező napokban hozza nyilvánosságra a bizottság felügyeletét ellátó igazságügyi minisztérium.
Bannon kifejtette azt is, hogy szerinte Donald Trumpnak a republikánus táborban lesz ugyan néhány kihívója, ők azonban inkább "szimbolikus jelentőségű", semmint komoly versenytársai lesznek az elnöknek.

Hasonlót mondott az NBC televízió szokásos vasárnapi heti politikai vitaműsorában Asa Hutchinson, Arkansas állam republikánus kormányzója is. Hutchinson szerint "nagyon nehéz" lenne bármely politikus számára, hogy sikeres kihívója legyen Donald Trumpnak. "Demokráciánk és pártunk működése természetesen bárki számára lehetővé teszi ezt" - fogalmazott a politikus, de hangsúlyozta, hogy "Donald Trump eddigi eredményei és mindaz, amit elért", nehézzé teszi, hogy bárki is sikeres legyen Trumppal szemben az előválasztási folyamatban.

Eddig egyetlen republikánus politikus sem jelezte, hogy indulna az elnökjelöltségért. Február elején Bill Weld, Massachusetts volt kormányzója azt jelentette be, hogy bizottságot hoz létre, amely megvizsgálja az esélyeit az elnökjelöltségre, Larry Hogan, Maryland kormányzója pedig egy beszédében felvetette, hogy meggondolja még, induljon-e elnökjelölt-aspiránsként. Hivatalosan azonban egyikük sem jelentette be indulását - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2019.02.25 07:11

Bannon ábrándozzon csak nyugodtan . Mivel az USA , még jogállam, a nárcisztikus, továbbra is korábbi ingatlan
spekuláns időszaka szintjén lévő , az elnöki székben dagonyázó, politikailag dilettáns ,a Mueller jelentés után,
könnyen úgy járhat mint Nixon ! Pedig a zavaros Watergate botrányba bebukó elnök, fényévvel intelligensebb
volt ,mint a poszt mai betöltője ! A novemberi kongresszusi választás eredménye jelezte már,hogy rossz úton
jár az elnöki tisztség viselője ! Tény az is,hogy a 2016-os választáson H. Clinton több szavazatot szerzett összesen,
mint az elnöki székbe került képmutató,hazug ,populista ember !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2019.02.24 22:29

Sokan nem bánnánk, ha újra nyerne, jobb elnök, mint Obama volt vagy akit a demokraták kitalálnak 2020-ra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html