Beazonosították a berlini áldozatokat - magyar nincs közöttük

Megállapították a hétfői berlini merénylet valamennyi halálos áldozatának személyazonosságát - írta pénteken biztonsági forrásokra hivatkozva a Der Spiegel. A német hírmagazin beszámolójából kiderül: a halálos áldozatok között nincs magyar állampolgár.
MTI, 2016. december 23. péntek, 20:39
Fotó: MTI/EPA

A hetilap a hírportálján közölt értesülés szerint úgy tudja, hogy a 12 halálos áldozat között a támadáshoz használt kamion meggyilkolt lengyel sofőrje mellett van egy-egy cseh, olasz és izraeli, valamint nyolc német állampolgár. Valamennyi halálos áldozat felnőtt volt, hatan nők, hatan férfiak.

A sebesültek számáról ismét új összesítés jelent meg, a berlini szenátus - tartományi kormány - pénteki adatai szerint 53 ember sérült meg, 14-en továbbra is súlyos állapotban vannak.

Hétfő este a német főváros egyik leglátogatottabb karácsonyi vásárán, a Breitscheid téren a tömegbe hajtott egy kamion. A hatóságok szerint egy veszélyes iszlamistaként számon tartott elutasított menedékkérő, Anis Amri vezette. A tunéziai férfi ismeretlen körülmények között Franciaországba menekült, majd péntek hajnalban az olaszországi Milánóban bukkant fel, ahol rendőrökkel folytatott tűzharcban meghalt.

HOZZÁSZÓLÁSOK