Bedőlhet az euró az orosz medve szerint

Az orosz államfő nem zárja ki az euró összeomlását.
NAPI, 2010. június 18. péntek, 08:33
Fotó:

Dimitrij Medvegyev orosz államfő úgy véli, hogy az Európában kialakult adósságválság jelenleg még nem fenyeget az euró összeomlásával, ám nem zárható ki, hogy hosszabb távon elvezet a közös európai valuta halálához - derült ki az államfő interjújából, amit a Wall Street Journalnak adott.

Medvegyev azt sem zárta ki, hogy orosz forrásokból adjanak pénzinjekciókat európai országoknak. Ez a kelet-európai ország érdeke is, mivel gazdasági fellendülése jelentősen függ az európai folyamatoktól - tette hozzá.

A Mexikói-olajkatasztrófa közvetve érinti Oroszországot, miután a TNK-BP orosz-brit vállalat adja az orosz olajkitermelés közel negyedét. Medvegyev igyekezett megnyugtatni a közös cég részvényeseit, hogy akármi lesz is a BP sorsa, a pénzük biztonságban van ebben a vállalkozásban.

Az orosz elnök leszögezte, hogy országa támogatja az Irán elleni ENSZ-szankciókat - a Biztonsági Tanács a múlt héten szigorította egyebek mellett a perzsa ország elleni fegyverembargót. Ugyanakkor ellenezte az USA és az EU egyoldalú Irán-ellenes lépéseit, amelyek szerinte csak rontják a helyzetet.

HOZZÁSZÓLÁSOK