Befellegzett az áramfaló kávéfőzőknek

Az Európai Bizottság hadat üzent az áramfaló kávéfőzőknek: egy új irányelv szerint a jövőben néhány típus öt perc után automatikusan kikapcsol majd - számolt be a Lübecker Nachrichten című német lap.
MTI-Eco, 2014. április 14. hétfő, 19:27
Fotó: Napi.hu

Az új környezetvédelmi direktíva 2015. január elsejétől lép életbe, és célja, hogy korlátozza az elektromos háztartási gépek áramfelhasználását. A szabályozás nem vonatkozik az ipari kávégépekre, és a háztartásokban használt masinák esetén is tulajdonképpen a melegentartó funkció korlátozását takarja.

A dpa német hírügynökség szerint az irányelv heves ellenérzéseket váltott ki. "Az EU-nak komoly dolgokkal kellene foglalkoznia. A kávéfőzők forralási technikája egészen biztosan nem tartozik azok közé" - vélte Hans-Jörn Arp, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) képviselője.

Az észak-német tartományok vállalkozóinak szövetsége (UV NORD) azt kifogásolta, hogy Brüsszel "szabályozási rohama" hatalmas kihívások elé állítja a gazdaságot. Emlékeztettek rá, az EU nemrég hozta nyilvánosságra, hogy 2014 szeptemberétől betiltja a magas áramfogyasztású porszívókat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix, 2014.04.15 08:28

"Befellegzett az áramfaló kávéfőzőknek"

Ez már az idiotizmus csúcsa!
Nem a 2000 köbcentis utcai terepjárók és a fűtött medencéjű fényűző villák és tulajdonosaik ellen lépnek fel, hanem a kisembert szívatják.
Rossz úton jár az EU.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html