Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelenlegi szabályozás szerint csak azokat a menekülteket lehet visszaküldeni hazájukba, akiket három évnél hosszabb börtönbüntetésre ítélték, és életük nem lesz veszélyben szülőhazájukban.

A szabálymódosítással már azokat is deportálhatják, akik felfüggesztett börtönt kapnak - jelentette a BBC. Az új szabályozást még a német parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Merkel erről azután beszélt riporterekkel, hogy Mainzban összeült pártja, a CDU vezetése. A német kancellár kijelentette: ha valaki bűncselekményt követ el, annak meg kell hogy legyenek a következményei.

A lépésre azután szánta el magát a német kancellár, hogy szilveszterkor Kölnben arab és észak-afrikai férfiak tömegesen molesztáltak és erőszakaltok ünneplő nőket. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki Németországban és egész Európában - írja a 24.hu.

A CDU elnöksége az ülésen elfogadott egy Mainzi nyilatkozat című dokumentumot, amelyben egyebek mellett a Németországba érkező menekültek számának korlátozását, az elutasított menedékkérők hazaküldésének felgyorsítását, a bűncselekményt elkövetők menedékjogtól való megfosztását és általában véve hatósági ellenőrzésük erősítését irányozza elő - írja az MTI. Angela Merkel közölte: reméli, hogy a változtatásokról gyorsan meg tudnak egyezni a koalíciós partner szociáldemokratákkal.