Bejött a délkeleti nyitás a lengyeleknek

Igencsak jövedelmező katonai szállítási szerződést írt alá egy lengyel cég az egyiptomi hadsereggel. Közel négymillió eurót kaszálhat a Lubawa S.A. védőöltözetek eladásával.
Barabás Júlia, 2017. május 7. vasárnap, 17:51
Fotó: Napi.hu

A Lubawa S.A., amelynek központja a lengyelországi Ostrów Wielkopolskiban van, 3,8 millió euró (1,2 milliárd forint) értékű szerződést írt alá az egyiptomi hadügyminisztériummal robbanó szerkezetek elhárítására szolgáló, különleges öltözékek szállításáról - írta a gazeta.pl.

A Lubawa a biztonsági és munkahigiéniai termékek, illetve a dolgozók védelmét szolgáló eszközök ágazatában tevékenységet, a rendőrségnek, a hadseregnek, a tűzoltóságnak, azaz a különleges szolgálatoknak szállítja termékeit. Termékskáláján több mint 500 cikk található. Vannak köztük vegyi anyagoknak, gránátoknak, tűznek ellenálló ruhák és robbanásbiztos fotelek is. A vállalkozást a varsói értéktőzsdén is jegyzik.

Az egyiptomi hadüggyel aláírt szerződés csak bizonyos feltételek teljesülése esetén lép életbe: a termékeknek ki kell állniuk a vásárló tesztjeit és rendelkezésre kell állnia a szerződés értékének tíz százalékát elérő banki hitelnek. A Lubawának a megállapodás hatályba lépésétől számított nyolc hónapon belül kell szállítania.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2017.05.07 19:34

ez valami vicc?

a 4 millió euro az molyfing
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html