Miután Vlagyimir Putyin államfő egész áprilisra kényszerű szabadságra küldte az embereket, és tanácsos mindenkinek minél több időt otthonában tölteni karanténban, sok orosz elkezdett azon gondolkodni, mivel üsse agyon az időt. A kreativitás gyorsan utat talált a megoldáshoz: valaki kitalálta, hogy kizárólag egy szál párnába öltözik, és a képét mint egy divatfotót közzéteszi az Instagramon.

Ezzel beindította mások fantáziáját is, és verseny kezdődött azon, hogy ki tudja a legszebben párnába öltöztetni magát és a legjobb divatfotó-utánzatot készíteni erről. A szabályok egyszerűek: a résztvevőkön a párnán kívül csak egy öv lehet, amivel magukra erősítik sajátos öltözéküket. Jó szórakozást a Moscow Timeson olvasható cikkben lévő fotókhoz!

Nagy testvér

Úgy tűnik, vannak olyanok, akiknek nincs jobb ötletük, mint hogy saját hatalmuk megerősítésére használják fel ürügyül a koronavírus-járványt. Az orosz főváros vezetőségében ülhet néhány ilyen politikus, ugyanis azt találták ki, hogy miután újraindul a turizmus, a Moszkvába érkező turistákat mobiltelefonjuk segítségével nyomon fogják követni. Az indok: tudni akarják, kivel érintkeztek, hogy lekapcsolhassák az illetőket, ha kiderülne a külföldiről, hogy behurcolta a fertőzést.

A városi hatóságok már most is használnak egy speciális mobilos alkalmazást, amivel azokat követik, akiket enyhébb koronavírus-fertőzés miatt otthoni karanténra köteleztek. Összesen 1700 ilyen háztartás van. A moszkvai városháza szerződni szándékozik egy olyan technológiai céggel, amely a turisták SIM-kártyája alapján követni tudja a mozgásukat. Mihail Misusztyin miniszterelnök olyan mobiltelefonos helymeghatározási rendszer megrendelésére adott utasítást, amely meg tudja mutatni, ha a telefontulajdonos egy ismert fertőzöttel érintkezik.