Bekeményítenének az oroszok

Az oroszok harmada megszigorítaná a Törökország ellen bevezetett gazdasági szankciókat annak ellenére, hogy az élelmiszerek importját és az utazásokat korlátozó intézkedések sok kényelmetlenséget okoznak az embereknek. A nagy többség támogatja a Kreml ez ügyben folytatott politikáját.
Napi.hu, 2015. december 20. vasárnap, 19:24
Fotó: Napi.hu

Az oroszok majdnem harmada kész lenne a jelenleginél is több csapást elviselni annak érdekében, hogy jobban megbüntessék Törökországot az orosz harci gép lelövésért. Pontosan 31 százalék azok aránya, akik szerint az eddig bevezetett élelmiszerimport-korlátozások, a társasutazások leállítása és más szankciók nem adnak elég szigorú válasz a törököknek.

A felmérést az állami tulajdonú VTsIOM közvélemény-kutató intézet készítette, és a RIA Novosztyi hírügynökség ismertette. A megkérdezettek több mint fele, 54 százaléka megfelelően tartja az elfogadott intézkedéseket. Összességében az oroszok nagy többsége egyetért azzal, hogy a kormány korlátozó lépéseket tett Törökországgal szemben.

Több mint négyötöd

A válaszadók 84 százaléka szerint helyes, hogy Oroszország felfüggesztette a török állampolgárok vízummentes beutazását az országba, 82 százalékuk pedig helyesli a török termékek importjának korlátozását. A megkérdezést 1600 fős mintán december elején végezték 46 régióban. A hivatalos hibahatár plusz-mínusz 3,5 százalékos eltérés.

A Kreml azt követően fordult régi barátja, az ankarai vezetés ellen, hogy a török légierő november végén lelőtt egy orosz harci gépet, amely szíriai bevetése közben egy időre megsértette Törökország légterét. A vízumkönnyítés felfüggesztése január 1-jétől lép életbe, a charter repülőgépjáratokat azonban már december 1-jétől felfüggesztették.

Emellett tilos exportálni Oroszországba a török élelmiszereket, köztük a gyümölcsöket, a zöldségeket, a baromfihúst és a sajtokat. További szankció, hogy az orosz cégek nem foglalkoztathatnak török állampolgárokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2015.12.21 01:10

jó ezt látni, fokozzák még, én szurkolok nekik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html