Beköszönt a tél Oroszországban

Miután sokan panaszkodtak Oroszországban egészségügyi problémákra a folyamatosan fenntartott nyári időszámítás miatt, most átáll az ország a téli időszámításra. Október 26-án egy órával visszaállítják az órákat.
Napi.hu, 2014. július 2. szerda, 10:54
Fotó: Reuters

Óriási többséggel szavazta meg a moszkvai parlament azt a törvényjavaslatot, amely visszaállítja az akkori államfő, Dmitrij Medvegyev által 2011-ben indított reform előtti állapotot. Akkor megszüntették az országon belüli 11 időzónát és csak 9 maradt, s állandóvá tették a nyári időszámítást - emlékeztetett az ITAR-TASZSZ. Most október 26-dikán egy órával visszaállítják az óramutatókat, újjászületnek a régi zónák, és akkortól folyamatosan a téli időszámítást használják. A változást érdemes figyelembe venni oroszországi utak és üzleti kommunikációk esetén.

Az eddigi rendszer igen népszerűtlen volt, az emberek egészségügyi problémákra, a tenyésztők arra hivatkoztak, hogy még az állatokat is megzavarta. Azonban a változást sem támogatja mindenki - a WCIOM tavaly év végi felmérése szerint csak az oroszok mintegy negyede örül az "állandó télnek". A legtöbb embernek, a megkérdezettek harmadának Moszkvában és Szentpétervárott szimpatikus ez a rendszer, de más nagyvárosokban általában nem örülnek neki. A tejelésükben a nyári időszámítással megzavart teheneket nem kérdezték meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Trianon2, 2014.07.02 13:42

En azt varoom, hogy a gazdasagukba koszontson be a tel minnel elobb. A Krim bekebelezese ota mar is bekoszontott az osz. Pedig gazdasagi szankciok meg nem voltak. Folyamatosan csokken a devizatartalekuk ami meg jo magas, kb 450 milliard dollar de 2013-ban meg 530 korul volt. Igen magas az inflacio, nincs eleg munkaero, nincs bizalom a nemzetkozi befektetoknel. Krim utan tavaris Putyin nem szeretne megallni. Tudja, hogy Ukrajna nelkul soha nem lehet ujra vilagnagyhatalom, csak regionalis hatalom. Eppen ezert - bar mennyibe kerul - tovabb fogja szitani az ukran helyzetet. Ez igy evekig el fog tartani. Ez a jo. Igy ruszkiorszag beledoglik gazdasagilag. A dicsoseges SZU is igy jart mikor Reagan padlora kuldte. Ruszkiorszag mindig is a Nyugat ellensege volt es az marad. Most elkezdodik egy lassu masodik gazdasagi harc ellenuk. Ma mar kevesbe szamitanak a tankok. Raszcvetali jabloni I grusi poplili tumani nad rekoj. Ruszkik a nagyon relativ gazdasagi joletetek csak 10-13 evig tartott. Mentek vissza a nyomorba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tibi27, 2014.07.02 11:11

Ez sem volt teljesen igaz, mert éjfélkor mentünk vacsorázni, reggel 10-ig aludt mindenki - tehát nagyívben letojták, hogy mennyi a hivatalos idő, a biológiai órához igazodtak.
Ja, és időutazásban lehetett részem, mert fél órával hamarabb szálltam le Ferihegyen, mint felszálltunk Moszkvában - a 3 órás időeltolódás miatt (télen)... :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html