Belassult a brit gazdaság

Lassult tavaly a brit gazdaság növekedési üteme. A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett előzetes becslése szerint a hazai össztermék (GDP) 2016 egészében átlagosan 2,0 százalékkal nőtt.
MTI, 2017. január 26. csütörtök, 11:27
Fotó: MTI/EPA

Az előző évben 2,2 százalékos, 2014-ben 3,1 százalékos éves növekedést mértek a brit gazdaságban.

Az ONS csütörtöki ismertetése szerint a tavalyi negyedik negyedévben 0,6 százalékkal nőtt a brit GDP-érték negyedéves összevetésben. Ez azonos az előző két negyedévben elért növekedési teljesítménnyel.

Ezek a számok még változhatnak, mivel az ONS az első GDP-becsléshez az aktivitási mutatók teljeskörű mérési eszköztárának mindössze a 44 százalékát használja. A brit statisztikai hivatal a következő hetekben két további, részletesebb becslést tesz közzé a tavalyi gazdasági növekedésről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

V0LE, 2017.01.26 13:51

@na4: Osszefognak trumplival, aki epp bezarkozik? Abbol nem lesz nagy szarnyalas :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.01.26 11:53

De még mindig növekszik, hiába huhonak a fanyalgók. Most összefognak Trump-pal és szárnyalni fognak, miután megszabadulnak az EU-s nyűgöktől.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html