Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orvos végzettségű Villegas magyarázata szerint úgy értelmezte, hogy beletartozik az oltási terv első szakaszában feltüntetett egyéb egészségügyi dolgozó kategóriába. A lemondott tanácsoshoz hasonlóan a tartományi egészségügyi tárcánál mintegy négyszáz tisztviselőt oltottak be koronavírus ellen.

Az ügy nagy felháborodást váltott ki az egészségügyi és szociális dolgozók körében, mivel a napi betegellátásban dolgozók közül még nem került mindenki sorra.

Baszkföldön két kórházvezető mondott le posztjáról, akiket annak ellenére oltottak be, hogy nem tartoznak az elsőbbséget élvező csoportokba.

Az oltási terv első szakaszában az idősotthonok lakói és dolgozói, ápolásra szoruló fogyatékkal élők, a betegellátás első vonalában dolgozó egészségügyi személyzet jogosult az ingyenes és önkéntes oltásra. Salvador Illa egészségügyi miniszter szerdai bejelentése szerint a következő körben a 80 év felettieket oltását kezdik meg, várhatóan márciustól.

Spanyolországban meghaladta az egymilliót azok száma, akik megkapták az első dózist az oltóanyagból. A beérkezett vakcina 76 százalékát használták fel eddig. A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint továbbra is erőteljesen nő a fertőzés terjedése, 24 óra alatt több mint 18 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak, míg a regisztrált napi esetszám több mint 41 ezerrel emelkedett. A koronavírus egy évvel ezelőtti megjelenése óta 2,4 millió embernél szűrték ki a fertőzést. A járvány eddig 54637 emberéletet követelt, több mint ezren az elmúlt egy hét során vesztették életüket.