Megdőlt a melegrekord Belgiumban

Rekordmeleget mértek Belgiumban, a főváros Uccle nevű kerületében lévő mérőállomáson átlagosan 33,5 Celsius-fokot regisztráltak az augusztus 6. és 12. közötti héten - közölte a helyi média csütörtökön.
Szász Péter, 2020. augusztus 13. csütörtök, 18:43
Fotó: Pixabay

Belgium történelmének eddigi legmelegebb hetét zárta a hőmérsékletmérő-pontok 1833-as felállítása óta - idézi az MTI David Dehenauwot, a belga Királyi Meteorológiai Intézet (RMI) vezetőjét.

Az eddigi rekordnak számító meleget 1976 nyarán jegyezték, amikor június 30. és július 6. között az átlagos maximális hőmérséklet 33,4 Celsius-fok volt. A hőhullám még nem hagyja el Belgiumot, ugyanis a következő napok enyhe lehűlését követően, a hétvégén újabb felmelegedés várható, 30 Celsius-fok feletti átlagos hőmérséklettel.

A belga meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy csütörtök este és pénteken mennydörgéssel kísért heves nyári zivatarok várhatók, helyenként óránként akár 100 kilométeres széllökésekkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Europai., 2020.08.13 19:38

Gondolom a "no go" negyedekben magas a hőmérséklet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html