Szorul a hurok Netanjáhú körül

Beni Ganz, a Kék-fehér centrista párt elnöke bejelentette csütörtökön, hogy széles alapokon nyugvó, liberális nemzeti egységkormány létrehozására törekszik, amelyet ő vezet - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. szeptember 19. csütörtök, 14:18
Fotó: Getty Images

A keddi választásokon legtöbb, harminchárom mandátumot szerzett centrista Kék-fehér párt elnöke újságíróknak nyilatkozva mondta ezt Jeruzsálemben.

Nemzeti egységkormányt nem lehet politikai blokkokkal és trükkökkel létrehozni - mondta el Beni Ganz az eredményről és a kormányalakításról.

A pártvezető Benjámin Netanjáhú miniszterelnök javaslatát bírálta, amely szerint az ő vezetésével jönne létre egységkormány, és a jobboldali-vallásos tömbje tárgyalna más pártokkal, köztük a Kék-fehér párttal a kormány megalakításáról.

Ganz válaszára reagálva Netanjáhú azt mondta, hogy meglepte és csalódást okozott neki az elutasítás.

A választásokon a Likud csak 31 mandátumot szerzett, így Netanjáhú sem önállóan, sem szélsőjobboldali cionista pártokkal nem alakíthat kormányt. A centrista blokknak 57 helye van a Kneszetben, míg a szélsőjobbnak csak 55.

Az Orbán Viktor miniszterelnökkel is szövetséges jelenlegi kormányfő Netanjáhú a választás utolsó napjaiban a zsidó szavazatokra hajtott: megígérte Ciszjordánia annektálását, több jogot lebegtetett be a telepeseknek. Viszont kampányát beárnyékolták korrupciós ügyei.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.09.19 15:07

És utána lehet bevonulni a böribe az asszonykával együtt a jól megérdemelt pihenésre, korrupció, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és más egyéb bűncselekmények miatt. Izraelben volt már erre példa, csúcspolitikus ment a börtönbe....

A vajda küldhet be majd neki tiszta alsógatyát, kávét, cigit és ha kiszabadul majd Netanjahu akkor remélhetően viszonozhatja majd a szívességet...XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html