Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A görög statisztikai hivatal csütörtökön közzétett jelentése szerint a munkanélküliségi ráta 25,8 százalék volt novemberben, akárcsak októberben. Egy évvel korábban 27,7 százalékon állt a mutató, 1,9 százalékponttal magasabban. A 2009-es válság elején robbanásszerű növekedésnek indult ráta 2013 szeptemberében 28 százalékon tetőzött, majd lassan csökkenni kezdett.

A munkanélküliség által leginkább sújtott két térség egyike Athén agglomerációja (26,38 százalék), a másik pedig az északi Macedónia-Trákia (26,5 százalék).

A 25 évesnél fiatalabbak több mint felének (50,6 százalék) nincs munkahelye, de arányuk gyorsabban csökken az átlagosnál, mivel egy évvel ezelőtt még 57 százalék volt ebben a körben munkanélküli. A nőket jobban sújtja a munkanélküliség, mint a férfiakat: a nők körében 29,3, a férfiaknál 23 százalékon áll a munkanélküliségi ráta. Hat évig tartó mély recesszió és kemény megszorítások után a görög gazdaság 2014 második negyedévében növekedésnek indult, és az előrejelzések szerint idén 2,9 százalékkal bővülhet a hazai össztermék.