Momentumos lett az ALDE egyik alelnöke

Hétvégén Athénban tartja kongresszusát az ALDE, az európai liberális párt, amely az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakcióját adó Renew Europe legnagyobb tömörülése. A kongresszuson a párt egyik alelnökének választották Berg Dánielt, aki a Momentum színeiben politizál - írja a 24.hu.
Szász Péter, 2019. október 26. szombat, 14:49
Fotó: AFP

Berg Dániel a jelöltek közötti vitán elmondta: új pozíciójában az egyik fő feladatának a fiatalok minél aktívabb bevonását tekinti, hiszen az ő politikai aktivitásuk nélkül nem lehet felvenni a versenyt az Európa-szerte megjelenő populista eszmékkel. Fontos, hogy a progresszív, EU-párti gondolatok is szervesen és aktívan megjelenjenek a hétköznapjainkban. Berg éppen ezért külön kiemelte az illiberalizmussal szembeni harcot a régióban, mert a Visegrádi Négyek nem csak Orbán Viktorokból állnak, itt is elindult a változás, megjelent az új politikai generáció - olvasható a portálon.

Berg a lex CEU elleni tüntetéseken tűnt fel először a magyar közéletben. Az októberi önkormányzati választásokon elindult a II. kerületben, de nem nyert egyéniben, hanem a kompenzációs listáról került be a képviselőtestületbe. Továbbá Őrsi Gergely polgármester alpolgármesternek is felkérte.

HOZZÁSZÓLÁSOK