Berlusconi-vihar az olasz kötvénypiacon

Bő egy évvel bukása után is képes megingatni az Olaszországba vetett piaci bizalmat Silvio Berlusconi.
Szabó Márta, 2012. december 6. csütörtök, 15:58
Fotó: Napi.hu

A volt kormányfő még nem tette egyértelművé, harcba száll-e azért, hogy a jobboldal kormányfőjelöltjeként indul-e a márciusra várható választásokon, de szerdán azt jelezte, kész beszállni. A szakértői Monti-kormány gazdasági minisztere, Corrado Passera erre úgy reagált az állami tévében, hogy semmi nem tenne jót Olaszországnak, ami azt jelezné a világnak, hogy visszafelé fordul - ez viszont parlamenti vihart kavart.

Berlusconi pártja, a jobboldali PdL a szenátusban ma távol maradt a legújabb gazdasági intézkedéscsomagról tartott bizalmi szavazástól - a törvényjavaslat így is átment, de baloldalról is hallatszottak olyan hangok, hogy Mario Montinak nincs meg a biztos többsége, ezért le kellene mondania. A piacok eddig is tartottak attól, hogy mi lesz az Olaszország megítélését nagyban javító szakértői kormány távozása, a politikai feszültségek kiújulás után - most ezt meg is mutatták. A tízéves olasz kötvények hozama - amely a héten kétévi mélypontra süllyedt - 0,15 százalékponttal 4,60 százalékra nőtt, a németekhez mért hozamkülönbség a reggeli 309 pont után a szavazás után 330 pont fölött is járt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.06 17:23

Majd nem olyan soká rájönnek a taljánok ,hogy ki is az a Goldman-sach-os Monti??.....háttérhatalmi végrehajtó...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html