Berobban a magyar áru Kínába - Kövér lobbizott

Óriási terjeszkedési lehetőségeket lát a Pápai Hús előtt Kínában és az USA-ban annak a hongkongi cégnek a vezetője, amely megvette céget. Kétmilliárd forintot szánnak fejlesztésre, egy év alatt megduplázhatják az árbevételt.
Napi.hu, 2016. december 8. csütörtök, 10:22
Fotó: Napi.hu

Egy magyar cégnek nem sok esélye van a sikerre a kínai vagy az amerikai piacon, de a hongkongi Famous Yield Enterprises kapcsolatainak segítésével már egészen más a helyzet - mondta Frank Liu, a cég társtulajdonosa a Világgazdaságnak adott interjújában.

Kínában, Kelet-Ázsiában és az Egyesült Államokban keresik a jó minőségű élelmiszereket - erre alapoztak, amikor megvették a felszámolás alatt lévő Pápai Húst. Az üzleti lehetőségre Kövér László házelnök hívta fel az üzletember figyelmét egyik találkozásuk alkalmával.

A hongkongi vállalat kétmilliárd forintot szán fejlesztésre a pápai cégnél. Közvetlenül 680, közvetve további 2000 embernek adnak munkát. Terveik szerint 2017-ben megduplázzák az idei árbevételt - elérhetik a 16,5 milliárd forintot. Az első kínai vevő már szétnézett Pápán és leadta a megrendezését.

HOZZÁSZÓLÁSOK