Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Déli-Kárpátokban és a Kárpátkanyarban vasárnap is kitartóan havazott, a Transzfogarasi és a Transzalpina hegyi úton is akadt munkájuk a hókotróknak. A News.ro beszámolója szerint a hegyvidéken tartós marad a hideg, és további havazások várhatók - olvasható a maszol.ro portálon.

A Bâlea-tónál vasárnap délelőtt 24 centiméteres volt a hóréteg vastagsága és mínusz 3,9 fokot mutattak a hőmérők. Pãltinișesen hófoltok alakultak ki, jelenleg nem havazik. A rendőrség a téli gumik használatára figyelmezteti a hegyvidékre készülő autósokat.

A romániai meteorológiai szolgálat honlapján elérhető adatok szerint a legvastagabb hótakarót a Bucsecs hegységben, a 2505 méteres Omu közelében mérték. Itt 90 centiméteres a hóréteg vastagsága. A Digi24 hírtelevízió beszámolója szerint a Transzbucsecs magashegyi úton nagy nehézségek árán sikerült kiszabadítani a hó fogságából egy élő állatokat szállító teherautót - idézi az MTI.

A romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) a hasonló helyzetek megelőzésére ideiglenesen lezárta a Déli-Kárpátokat Szászsebestől délre átszelő Transzalpina magashegyi utat, amelyen a hóeltakarító munkagépeknek jelentős vastagságú hóréteget kellett félretolniuk.

A meteorológiai előrejelzés szerint hideg marad az idő a következő napokban, így várhatóan nem olvad el hamar a korán keletkezett hótakaró.

(Idehaza azért még jóval barátságosabb marad az idő.)