Besokalltak a turistáktól a népszerű üdülőhelyen - változások jönnek

Elkerülő utak, parkolóházak építésével, a településre érkezők jobb tájékoztatásával akarja a turisták özönét csökkenteni a magyarok által is közkedvelt szlovéniai üdülőhely, Bled idegenforgalmi szövetségének új vezetője.
Szepesi Anita, 2017. december 22. péntek, 20:11
Fotó: Shutterstock

Tomaza Roglja újonnan megválasztott elnök, aki január elsejétől veszi át a szervezet vezetését, új stratégiát akar elfogadtatni annak érdekében, hogy az alig hétezer fős települést ne fojtsa meg az évi mintegy egymillió látogató. Új utakat és parkolóházakat építenek, valamint szabályozzák a Bledi-tó körüli sétány forgalmát - írta az MTI.

Rogljan jelezte: az építkezések alatt nagyobb figyelmet fordítanak a turisták tájékoztatására és sokkal több biztonsági őrt alkalmaznak majd. Bledet a minőségi turizmus irányába akarják mozdítani, amihez sok időre lesz szükség.

Úgy vélte, a szolgáltatások is magas színvonalúak, ugyanakkor hozzátette: vigyázni kell, hogy a fejlesztések ne vezessenek az elit turizmus irányába. "Senkit nem akarunk kizárni, mindenkit szeretettel látunk, de a városnak korlátoltak a lehetőségei és nem alkalmas a tömegturizmusra" - hangsúlyozta.

A Bledi-tó Szlovénia második legnagyobb tava a Júliai-Alpokban, festői környezetben, hegyekkel és erdővel körülvéve. A tó Bled községben található az ország északnyugati részében, a Triglav Nemzeti Parkban, a fővárostól, Ljubljanától 55 kilométerre.

Címlapkép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK