Beszóltak a briteknek - ez a kormány nem lesz jó

Élesen bírálta az új brit kormány összetételét az Európai Parlament (EP) elnöke csütörtökön.
MTI, Napi.hu, 2016. július 14. csütörtök, 13:07
Fotó: Reuters

Martin Schulz szerint David Cameronéhoz hasonlóan a szerdán hivatalba lépett Theresa May kormányfő kabinetje is a inkább a kormányzó brit Konzervatív Párt belső ellentéteinek elsimítását, semmint az ország érdekeit szem előtt tartva jött létre.

Közleményében az EP elnöke úgy fogalmazott, nem szakadt meg a "veszélyes ördögi kör", és ez kárára lesz az Egyesült Királyságnak és Európának is.

Schulz ugyanakkor hozzátette: "Csakúgy, mint a múltban, ezekben a nehéz időkben is konstruktívan együtt fogunk működni az új brit kormánnyal".

Nem ő volt az egyetlen

Korábban több más politikai szereplő is furcsán fogadta például Boris Johnson külügyminiszterré választását. Az Index beszámolója szerint a washingtoni külügyi szóvivő nem bírta ki röhögés nélkül a hírt, míg a 444.hu szerint Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter is kiakadt, ő úgy fogalmazott, hogy "a kinevezése a brit politikai válság eredménye. Ismerjük a módszereit. Franciaországnak egy hiteles, megbízható partnerre lett volna szüksége".

De még inkább sokatmondó az alábbi videó:

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

David Dakota, 2016.07.14 15:43

Ezek mi a faszt képzelnek? :P
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2016.07.14 15:41

A britek beszóltak az EU-nak: kapjátok be - ez a mi belügyünk. Íme, pont ezért és ilyesmikért léptek ki.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html