Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Továbbra sem Lengyelországban látja jövőjét a fiatalok jelentős része: a 25-36 éves lengyelek több mint 19 százaléka fontolgatja az emigrációt azért, hogy jobban fizetett  munkát kapjon - írta a Rzeczpospolita. Ez kétszer több, mint amekkora arány az összes megkérdezett esetén adódott. A felnőtt lengyelek 10 százaléka készül elhagyni a hazáját a következő 12 hónapban.

A célország most leginkább Németország (a régi kedvenc Nagy-Britannia volt), amely közel van a vele szomszédos Lengyelországhoz - derült ki a Work Sevice munkaerő-közvetítő intézet júniusi és júliusi felméréséből. Iwona Szmitkowska, a Work Service elnöke elmondta, hogy megkönnyíti a külföldre igyekvők helyzetét, hogy a munkaerő-közvetítők erőteljesen toboroznak dolgozókat külföldi munkára.

Egyes szakmákban a járvány előtt szinte lehetetlen volt a munkát kapni, de most nem az. A cég adataiból kiderül, hogy az emigráción gondolkodók közül sokan elvesztették munkájukat, és hazatértek, vagy korábban már dolgoztak külföldön és most újra ezen törik a fejüket. Azok, akik nem akarnak hosszabban távol lenni családjuktól, inkább az idénymunkát választják.

Egy idén februárban végzett, de eddig nyilvánosságra nem hozott felmérés szerint a járvány kitörése előtt még többen akartak külföldön dolgozni, mint most, az összes megkérdezett 11,6 százaléka nyilatkozott így.